Дрес код – носене на дрехи „в реда на закона“

Ако искате да ви вземат на сериозно - изглеждайте добре“ - така гласи правилникът на предприемача, а всеки бизнес има свой дрес код.

Лицето на дружеството пряко зависи от външния вид на своите служители. И това условие важи не само за частни търговски предприятия и сдружения, както и държавни агенции, но и за всяка себе уважаваща се институция.

Основни области на бизнес дрехата:

Кодираните правила в бизнес облеклата са насочени към формално или сдържан, спокоен, неагресивен тон; Минимални бижута и максимална дължина на полите, най-важното - да не се бърка; приятен, не остър парфюм; грим и спретната прическа; оформяне на всеки детайл и чистота. В законите на външния вид на действие в много обществени места - офиси, правителствени офиси, ресторанти, нощни клубове, празненства – се използват различните стилове облекла, които отличават събитията едни от други и по дрехите.

Дрес кодът може да бъде различни видове в зависимост от ситуацията:

Официален стил – такъв е обект на служителите на фирми, участници на бизнес срещи и преговори, кандидатите за работа. Общите характеристики на официалния стил са взискателност, предпочитано черно и тъмно синьо, дискретен грим, класически бизнес дрехи.

Спортно-елегантен стил или "елегантен, небрежен вид". Границите на изискванията са малко неясни. Това може да се нарече микс от официален стил дреха за всеки ден. Той е проектиран да работи удобно. Така например, ви е позволено да носите дънки, които да имат баста. Но има няколко важни неща, който човек трябва да вземе под внимание. Например, за да е достатъчно елегантен, дори денимът трябва да бъде съчетаван с нещо от класическия официален гардероб, например сако, риза с дълги или къси ръкави. Стилът не изисква строги класически линии на яке или сако. От друга страна може да е изработен от меки удобни материални, приятни нюанси на сиво или кафяво.

Интелигентен дрес код - дрескодът с черна вратовръзка е т. нар. интелигентен тържествен стил за официалните чествания. Сред последните се отнасят посещения на опера или социални събития. Характеристиките на дрес кодът са черна вратовръзка, елегантна вечерна рокля за жените и смокинг за мъжете с пеперудата. Като допълнение са още яркият грим и оригинални аксесоари. Всички са добре дошли в този вид събития.

Следва продължение...

Контакти

  •  

    София

  •  

    моб. тел: 0899 851 637

  •  

    doroteia.drehi@gmail.com

Работно време

Работно време (Склад)
пон - пет     8:30ч. - 16:00ч.
събота         8:30ч. - 16:00ч.
неделя         9:00ч. - 15:00ч.

Поръчки направени след 15:00 се обработват на следващия работен ден.