История на минимализъма в дрехите

Може ли да се чувствате елегантна жена, облечена само с една проста бяла риза и черна пола? Оказва се, че много жени го могат, а ако вие все още търсите своя стил, научете повече от историята на минимализма в дрехите!

Минимализъмът в дрехите е стил, насочващ вниманието в няколко различни аксесоари, а такива се намаляват до нула. Всичко това обяснява и името му минимализъм. Помислете и вие, какви дрехи притежавате в гардероба и кои от тях бихте отнесели към този стил.

Има един основателен въпрос: ако днес на мода са доста ярките цветове, които могат да привлекат вниманието на всички членове на противоположния пол, тогава защо ограничавате себе си. Преди да отговорим на този въпрос, нека да погледнем на стила на неговите причини.

История и хора, хора и история – имената на модни дизайнери, които променили историята на дрехите:

Стилът, за който вече стана дума – минимализъмът в дрехите започва да набира популярност в средата на двадесетте години на двадесети век. По това време той е станал доста популярен и в японските мотиви, които се различават по скромност и ограничен брой цветове. Друг спор е въпросът, кой е първият дизайнер, който използва този стил в своите модели. В резултат на това, че не е съвсем известно и до днес той не може да бъде присъдена на никого.

Днес се смята, че появата на облекло в минималистичен стил дължим на дизайнерът: Мадлен Вионет, които предлага на висшето общество начин да се откаже от сложните рокли. Той успял да наложи да се носят обикновени тоги с малко количество аксесоари.

Габриел Шанел – всички сме чували за жената сложила своя принос в развитието на този стил облекло. Тя предложила използването на евтин, но гъвкав плат в облеклото. Със своята лесна доставка на този тип облекло, тя създала скромен, но практичен дамски тоалет. Да не забравяме, че и нейна била заслугата за минижупът. Когато за първи път представила на модната сцена полата мини, тя се оправдала, че платът не стигнал и така създала творението си. Истината била друга, но смелостта й възтържествувала в онези години.

Жание Лавини - странно е, но тя беше тази жена, която пристигна с малка черна рокля. Но добре познат на всички ни, като Коко Шанел. Именно тя популяризира само за кратко време по-късно. Оказва се, че най-първият модел на тази невероятна малка рокля се появи веднага след погребението на кралица Виктория.

Андре Куреза – на този дизайнер ние дължим появата на къси поли в мини стил, въпреки че все повече и повече популярни модели имало само няколко десетилетия, когато колекциите на англичанка Мери Куант станали известни.

Както можете да видите, този стил присъства в живота на човечеството в продължение на дълъг период от време. Но не всеки може да си позволи да носят такива неща, защото за този стил на обличане все още трябва да порасте психически. След носенето на такива дрехи, трябва да се разбере, че от сега нататък ще трябва да бъдете себе си, защото всички видове поли и рокли, няма да бъдат в състояние да грабнат вашето внимание и да отклонят всички негативни аспекти на вашия характер, ако сами не го позволите.

Контакти

  •  

    София

  •  

    моб. тел: 0899 851 637

  •  

    doroteia.drehi@gmail.com

Работно време

Работно време (Склад)
пон - пет     8:30ч. - 16:00ч.
събота         8:30ч. - 16:00ч.
неделя         9:00ч. - 15:00ч.

Поръчки направени след 15:00 се обработват на следващия работен ден.