Минималистичен стил на обличане: Прекъсване на живота или отказ да се следва модата

Почти всеки дизайнер поне един път в живота си представя в колекциите дрехи минималистичен стил. Такива модели не са само един от елементите на ревюто, но отличителен белег на цялата колекция. Ярък пример за това може да послужи дизайнерът Келвин Клайн. Известния моден дизайнер е израснал в бедните квартали на Ню Йорк и е доста добре запознат с детайлите в образа не по мярка за успех.

Неговите модели, често включват металик, сиво и черно. Такива нюанси могат да подчертават ярка индивидуалност, поради своята простота и елегантност. Струва си да припомним и за така наречения бляскав минимализъм. Тази тенденция се различава от обичайния начин и присъствието на малко количество аксесоари.

Заслужава да се отбележи, че обеци, висулки или могат да създадат доста екстравагантна форма, което допълнително ще подчертае простота в облеклото. Появата на този стил се дължи на факта, че в Европа, модата не може напълно да се откажат от всички видове бижута. Предвид наличието на най-малко един накит не се счита за минималистичен. Така с леко променено име това довело до появата на една нова тенденция в модата.

Съвременният минимализъм – как да се създаде един образ. С цел да съвпадне по подобен начин, трябва да запомните няколко неизменни истини. На първо място трябва да се обърне внимание на имиджа – всичко, което подчертава силуета.

В никакъв случай не трябва да се злоупотребява с разнообразие. Нещата трябва да почиват или да имат точния силует. И ако вие избрахте бляскав минимализъм, идеалният избор би бил дискретен комплект сребърни обеци. Този набор от бижута перфектно акцентират оригиналността на вашия имидж.

Не забравяйте за прическата, тъй като минимализъм абсолютно не съответства на комплекс с бурната грива на главата му. Като цяло, трябва да се въздържате от сложни плетеници и големи къдрици. Най-добрият вариант би бил права коса или вързана на опашка.

И най-накрая най-успешните начини за създаване на изображение са като комбинирате бяла рокля с дълги чорапи, палто трапец палто и фин крем. Що се отнася до обувките, този образ е най-подходящ за висок ток боти до глезена. Прическата може да е конска опашка или кок.

Друг вариант на изображението може да бъде комбинация от черна блуза с три-четвърти ръкави и тясна сива пола.

Искате ли да добавите малко сексуалност към образа? В този случай, спрете избора си на полата с права кройка. И ако цветовете изглеждат твърде тъмни, външния вид може да се допълни с помощта на елегантна чанта в цвят канела.

Класически вариант си остава комбинация от малка черна рокля, черно палто и високи черни ботуши с нисък ток. В същото време, не забравяйте да направите прави изображението на контура на лицето. Акцентът трябва да бъде върху очите. Използвайте молив за очи да се направите тънки стрели, като същевременно подчертавате външния си вид.

Минимализмът в облеклото е доста популярен. Трябва не само да актуализирате гардероба си, но също така и да се развихрите психически за такъв стил. Не забравяйте, че няма нищо по-лошо да се чувствате комфортно в образа си. Експериментирайте и рано или късно ще намерите своя собствен стил. На добър час!

Контакти

  •  

    София

  •  

    моб. тел: 0899 851 637

  •  

    doroteia.drehi@gmail.com

Работно време

Работно време (Склад)
пон - пет     8:30ч. - 16:00ч.
събота         8:30ч. - 16:00ч.
неделя         9:00ч. - 15:00ч.

Поръчки направени след 15:00 се обработват на следващия работен ден.